Thursday, March 31, 2005

Kirken den er et gammelt hus

Vyrde lesar.

I Sarpsborg kommune er det selvsagt Tune Kirke som burde være hovedkirken. Den er eldst og står på et eldgammelt gudehov, den har kapell, historie og kirkegård.

Problemet til Tune Kirke er at den er så forurenset. På et sted man skulle søke kontemplasjon og ro er det bilstøyen som dominerer. Deler av det gamle gudehovet er totalt ødelagt av forurensing, støyforurensing.

Riksveien mellom Kirken og Tunevannet har de siste årene vokst, slik at det gamle steingjerdet som tidligere beskyttet mot innsyn og mot forurensing, ikke lenger har sin funksjon i behold. Veien er i dag høyere enn gjerdet. At gjerdet ikke automatisk er blitt forhøyet etterhvert som veien har blitt det, sier noe om tankegangen i dagens samfunn. BILEN settes høyere enn alt annet. Vår tids Gud.

Sarpsborg sin del av kirkegården, har de siste dager også vært utsatt for hærverk. Buskene som før beskyttet litt mot innsyn og støy, er ryddet bort. Nå oversvømmes også denne delen av gravplassen av buldrende trafikkstøy. Noen få meter fra gravplassene brøler bilene forbi.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls