Tuesday, March 15, 2005

Fotball og leven.

Vyrde Lesar.

Fotball skaper leven i Sarpsborg. På hver sin tue sitter, står og ligger alle besserwisserne. Borgen, Sparta og SFK er alle verdensmestre i hver sin lille andedam. Og penger, plastikk, treningsgebyrer for barn og gamblinghaller, gjør det bare værre.

Om vi skulle hatt noen sjangs i fotballverdenen så burde vi hatt plastikk med undervarme på Stadion. Sarpsborgkameratenes Fotball Klubb, SFK, bestående av folk fra alle distriktets kranglende småklubber, skulle sittet i styre, plukket de beste fra hver klubb, kjøpt hjem Kvisviken, og startet oppbyggingen av et Sarpsborglag. En spiller på SFK (se ovenfor), skulle selvsagt tilhøre sin hjemklubb også. En Borgenser som spillte på SFK, skulle også spille Borgenkamper osv. osv..

Men det er vel for sent, folk med dollartegn i øya og ingen respekt for bomiljøer eller barns skoleplasser har tatt over. Men kanskje det bare er bra, mot hverandre knuses vi, fotball i toppdivisjonene har jo egentlig ikke noe med idrett å gjøre, "en sunn sjel i et sunt legme", men har blitt til et dollarsirkus med dop, dyre biler, slagsmål, spytting og hallelujahysteri.

"Look to Greåker" : sier jeg, der har de alle beina plantet på Moa. Og godt er det !

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls