Tuesday, March 22, 2005

Skoler og skoler fru Blom.

Vyrde Lesar.

Den offentlige skole er under press. Privatskoler vil inn på markedet, men hindres av venstresiden i norsk politikk. De mener den offentlige skole er så dårlig at den vil tape i konkurransen. Og så har de jo Montissori og Steinerskolene sine. De om det.

Privatskolene vil komme, snart. Dette fordi store deler av den norske skole ikke følger opp sine elever. De sier at alle skal ha rett til utdanning og opplæring etter sine evner, og fyller opp skolene med hjelpelærere og sosionomer. Disse skal konsentrere seg om elever med atferds og lærevansker. I den andre ende av rommet sitter en ekstremt begavet elev, og det å være begavet har jo sine minus i dagens EgalitærNorge. Man kan være god i å gå på ski(skigymnas/idrettsgymnas), være et Idol (Musikkgymnas)og eller være god i å mobbe (sosionomgymnas), men er man god i matte eller andre fag, da bør man holde kjeft, tromme fingre på pulten og kjede seg. Tenke seg til : GOD I MATTE ! For ei Idiotine. Komme her å tro at hun ER NOE !

Har du noengang hørt om en elev som får spesialundervisning fordi hun er et ekstremt skolelys ? Finnes de ikke montro, skolelysene?

Privatskoler med fokus på skolefag (ikke lære å sitte stille fag) vil presse seg fram, og de vil bli ekstremt populære. I dag kan kun de rikeste sende sine barn på eliteskoler, snart vil dette bli oppnåelig for den almene hop, middelklassen. Og kommer de ikke her, eliteskolene, så er de nok snart plassert i en grenseby nær deg ! Eller kanskje i et lite klasserom, med en PC, en privatlærer, en helt vanlig lørdag.

Hvem vet ? Det bør være lov å være glup !

Roger Larsen

1 comments:

Anonymous said...

Det burde ikke være behov for private skoler i Norge. Norge er i posisjon til å ha en sterk skole. Norge er så lite og så rikt, at den norske skolen kan bli bedre enn private skoler i utlandet. Hva får vi igjen? Høyt kunnskapsnivå, sterkere kunnskapsøkonomi! Det er jo det Norge streber etter. Det vil betale seg selv.

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls