Tuesday, March 29, 2005

Skolegårder

Vyrde Lesar.

Skolene er våre barns arbeidsplasser. I skolegården tar de sine pauser og lader opp mellom øktene. Noen skolegårder har sitteplasser, paradis, husker og tilogmed ballbinger. Her kan barn leke og kose seg, sikkert og trygt.

Men det er om dagen !

Om kvelden og i helgene forvandles skolegårdene, som jo er ballbingenes nærområde, til parkeringsplasser og racerbaner for voksne som skal delta på en eller annet arrangement eller levere barn til et eller annet arrangement.

På Kruseløkka er det judo, fotball, kickboxing og korpsmusikk med mye mer om kveldene, på Kurland er det svømmebasseng og plastikken til SFK som drar folk. Selvom det står et innkjøring forbudt skilt ved innkjørselen på Kurland, freser folk inn på plassen om om de hadde gamlefar i helene.

Det minner litt om gamle Sydenturer : man landet i det stoore landet Syden, og da måtte man jo øyeblikkelig tenne på en røyk med det samme men gikk inn på en buss. Ganske Harry.

Man kan alså ikke lenger si : Stikk ned i skolegården og lek, til sine barn. Der er det livsfarlig, farligere enn på veiene, da barn vet at veier er farlig. At skolegården er farlig, det tenker de neppe på.

Ansvaret for de ulykkene som kommer til å skje ligger på kommunen : Det er kommunen som eier skolene, det er de som leier de ut til skolevirksomhet, til judotrening, til svømming og til korpsvirksomhet. Men de driter vel i om noen barn blir skadd ? De har ihvertfall, ifølge Sarpsborg Arbeiderpartiblad, tillatt SFK å bruke skoleplassen på Kurland til parkeringsplass. Det er en skam at de prioriterer biler foran barn.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls