Friday, March 04, 2005

Fisk, forsvar og subsidier.

Forsvar og fisk var enklere før. Man skulle forsvare fedrelandet her hjemme og fisken skulle man foredle her hjemme. I dag forsvares fedrelandet ute og fisken foreldes ute, da unntatt den som foredles hjemme, men den foredles av utlendinger.

Forskjellen på en fiskeforedler og en jordbærplukker er at jordebærplukkeren drar hjem etter sesongen, mens de filipinske jentene bor her. De norske jentene, som skulle foredlet fisken, bor ikke lenger der fisken foredles, men i byer med caffelattekafeer, seks kinoer og som har et fargerikt fellesskap. Der studerer de sosiologi, sosialantropologi og realiserer seg sjøl og de drar aldri hjem igjen. Der er deres plass tatt av de filipinske jenter.

Gutta, ikke de som er i utlandet for å forsvare oss, men de som er hjemme, de er hjemme på havet. Her fisker de fisk, som de har fått gratis av staten, og når fisket går bra, fisker de mye, både svart og hvitt, men går det dårlig, vil de ha hjelp av staten. "Her må midler settes inn !", sier en rasende Arnestad.

Gratis tømmer fikserne havet og hiver det de tjener for lite på, tilbake, dødt. Men endelig, der er bevegelse i departementene, noen har tenkt. Hvorfor skal en av Norges største næringer få råstoffet gratis? Grunnrenta skal nå etterhvert (om noen tiår ?) inndrives, til glede for oss alle. Man regner med at fellesskapet mister mellom åtte og ni milliarder kroner årlig på gratis fiske, som nå ikke lenger blir tvangslosset på land i distriktene, men leveres der fortjenesten er størst, og foredles i Kina. Derfor skal man fjerne noen av subsidiene, for det er jo det der : Gratis råstoff.

Som kjent er det på Østlandet folk skal flåes, og det har blitt gjort siden Ålesund brant, eller tilogmed før det, fra 1820 tallet, distriktene derimot skal subsidieres, uansett om både jentene og fisken forsvinner. Bare spør SV og Sp og Ap og Krf. Disse partiene har aldri likt folk som ærber i fabrikker på det sentrale Østland. Disse partiene kan havne i regjering, samlet ... grøss.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls