Friday, December 30, 2005

Aviser, redigerere og tiggeindustrien !

Vyrde Lesar.

I skifter folk jobb.


Det er bra, kanskje ikke for SA, men muligens for avismiljøet i Sarpsborg. Den tidligere redigereren av Sarpsborgavisen har sluttet, han har blitt kjøpt opp av Monopolgiganten Sarpsborg Arvepartiblad, men han blir neppe lagt ned. Det er vel kun mulig med konkurrenter. På den annen side, et par av Napoleons generaler ble visstnok lagt ned : På Cognac.

Kjøp opp, legg ned. Slikt kan jo SA, blekka til den unevnelige, Jon Henriksen, Sarpsborg i Dag, ble kjøpt opp og lagt ned. På monopolvis. På kapitalistvis, kamerater imellom.

Sarpsborgavisen, som redigereren redigerte, er tannløs, kjedelig, avskriftsorientert, og kanskje koschelig. Men noen avis er den ikke, det har den aldri vært, men det kommer den kanskje til å bli ? Man kan jo håpe, tro på nissen og spøtte i den ene handa, ønske seg noe i den andre og se hvilken hånd man får mest i !

De store tiggeadministratorene vil nå bruke Tsunamipenger på annet enn Tsunamien. Det er så kjedelig i Tsunamiland når fjærnsynsopptakerne er slått av. Det er rettogslett kjedelig. Folk må skjønne, tyter de der de stirrer ut mellom de enarmede bandittene, at det er mer spennende steder å være akkurat nå. Men nei, folk, de store og små givere bør være seg sin giverglede bevisst, pengene skal forbli Tsunamiofrene sine. Selvom det kan synes som om tiggeadministrasjonene er i områder som flyter av melk og honning (ja for det gjør det vel ?), så kan pengene brukes på skoler, universiteter og utdannelse i de tsunamirammede områder. Da tenker jeg selvsagt ikke på trommeverksteder, finne deg sjæl fag, fotsoneterapauter og annet møl, men på Business Schools.

Manglen på ledere, på alle nivåer, er en like stor svøpe, som manglen på markeder ("den norske bonde er et gjennombarket folkeferd, hvor suppsidier hentes kan, der er han første mann", og går hjerne (brain drain : se nedenunder) over lik). Men det er jo ikke bare suppsider som hentes, arbeidskraften hentes nå fra Østeuropa og Asia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Langreist arbeidskraft er muligens noe annet enn langreist mat ?

Mangel på ledere innen alle sektorer : Vann, helse, strøm, transport, utdannelse, handel ... er skremmende, og henter man elever hit til oss, så stjeler vi ikke bare markedene, men også de beste hjernene (brain drain), vi må styrke de skolene som er, akkurat som vi må styrke de markedene de har, akkurat som vi må hjelpe folk der de bor (og ikke importere de til Grynerløkka, hvor de skal spille trommer og være exotiske innslag mellom bagettene og det dyre flaskevannet) akkurat som om det skulle bety noe hva Afrikanere og Asiater og andre utlendinger sier : TRADE NOT AID, Senterpartiet vet jo bedre enn alle Afrikanere hva som er best for dem ....

Kan det oppstå en avis av SarpsborgAvisa, kan avisa få en REDAKTØR ?

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls