Saturday, December 10, 2005

De har feil fokus, det er NOK følk her !

Vyrde Lesar.

I har vi fått enda en pris. Hvorfor står det ingenting om, men det er nå kjekt med priser å sånnt.

Rådmannen og Olføreren har fått ei skyllebøtte av Verdens innbyggere. Kun 3% av de som ble spurt kunne tenke seg å bosette seg i Sarpsborg. Det er forståelig det, da det ikke skjer så mye her, hverken på Kinon eller i Gågata eller oppe i huene til våre politikere. Det er som kjent partiene som tenker FOR dem. Men det er bra det, at det ikke kommer så mange nye, vi har NOK med de veiene vi har, det er NOK brunostblokker og det begynner å minke på eplehagene.

Jeg gikk gjennom Gågata sånn ved femtida i går kveld, og døm jeg så var døm forretningsdrivende som drev å stengte. Ellers så jeg ingen, unntatt på 74. Der så jeg mange folk, og skulle jeg spist ute (dvs inne) så hadde jeg gått inn der å spist. I bakgårder og kjellere er det vel rottene som trives, og hos barnebarna til KinoPaulsen på Greåker, kunne jeg såvidt skimte fjortisser (?) gjennom neddratte gardiner. Neddratte gardiner ?

Men tilbake til Olførern og Rådløsmannen. De tyter og tyter om arbeidsplasser. Og så tror de kanskje at folk har LØST til å bosette seg i kaninkasseburblokker i gamle eplehager, i strøk uten plass til barn ? I en kommune som lar skolegårdene bli parkeringsplasser på kveldstid, og som systematisk ødelegger barneløkker, småskoger, fotballøkker og ser ut til å tenke på kun REKVALME (hurra - se rundt MEGADRITTEN på Kurland), BILÆR, BILÆR, BILÆR og fortetting. Trur de folk er DOME ?

Og så har de altforlitr penger, selvom de har fått oppskriften på åssen de skal skaffe seg mer i SARPSBORG ARBEIDERBLAD. "Her har du pengene dine Bjørn Hanssen Lysaas" !

Men det er flere steder skoen trykker og her er vi ved pungens søm. Sarpsborg Kommune, med Arbeiderpartiets hjelp, blir SYSTEMATISK oversett når skattepenger (og bompenger og veipenger og ...) skal tilbakeføres fra Staten. Vi taper 100 millioner pr ÅR. ETT HUNDRE MILLIONER. UHØRT.

I tillegg betaler bedrifter skatt til den kommune de har hovedkvarteret i, noe som jo er bare tull, helt uhørt. De skal selvsagt betale skatt der bedriften ligger. Og hvor ligger Borregaard ?

Hvis man da samtidig innfører enn rettferdig valgordning (dagens regjering har IKKE folkefertallet bak seg) da er vi på rett vei.

men da må man gå ut av Rådhuset, og begynne med det de gamle gråhårede menn kaller tyting og masing på Stortinget. Man må begynne NÅ. Ja, akkurat NÅ, i dag.

Jeg har begynt : med et brev til Hoyre.


Hei Martin.
Et urettferdig tilbakeføringssystem av skattepenger gjør at Sarpsborg taper 100 millioner pr år, sier Ordfører og Rådmann.

Samtidig er det visstnok slik at skatten Borregaard skal betale, betaler de der hovedkvarteret er. Dette er også tull. Vi vil ha skattepengene våre selv !

Dette må du gjøre noe med, akkurat som det må gjøres noe med en urettferdig og udemokratisk valgordning. Du vet, akkurat som meg, at dagens regjering ikke har folkets støtte.

Kan du ta en kopi av denne mailen og dele den ut til østfoldbenken, sånn at jeg sparer e-strøm.

Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg


Roger Larsen

det er (nesten som vanlig) noe gæli med bloggers bildesystem...

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls