Wednesday, December 28, 2005

The Movies, kabler og Georg Johannesen.

Vyrde Lesar.

I er det ikke for korte åpningstider, men for lange. Fylla og køddæne (folkets språk)er i ferd med å ta overtaket i mange norske byer, ikke bare Sarpsborg, og ettergivende politikere har fratatt samfunnet de verktøy de hadde for raskt å sette stakkarane (politikerspråk) i bur. La de stå til rette, la de betale sin samfunnsstraff ... nei de skal visstnok få samfunnstjeneste nå. Ja, ja.

The Movies, og da tenker jeg selvsagt ikke på Pauline Kael, men på Machinima.




The Movies er et spill, hvor man lager film, og tusner av unge Altman spirer, lager sine egne virtuelle og reelle virkligheter. Et sted hvor ungdommen viser sine kreative sider, sine politiske ambisjoner og hvor feite 68ere (vi på Gleng) ikke har kærræ te oss alle penga.

Se "The French democracy" <-- der.

Men demokratiet kan være i fare. Monopolene innen telekommunikasjon har begynt å røre på seg. De vil ha betalt for søk, og betaler du ikke, så skviser vi båndbredden din. De vil ha betalt i begge ender, fra Google og fra meg.

Ta fra telenor kablene NÅ. Denne mammutt på leirføtter, med monopolreflexer fra Arbeiderpartiets glanstid da telefon var luxus og det var tre års ventetid på LINJE. Lenge siden, neida, bare et par, tre tiår. Arvepartiet kallte Georg Johannesen det. Han var lett gjenkjennelig i Grillen på Studentsenteret i Bergen, men nå er de begge borte : Skjervheim gikk først.

Men, og det er alltid et men, snart er wireless like raskt som kabler, og da kommer det NYE aktører inn på banen.

Forhåpentligvis.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls