Saturday, July 30, 2005

Littomnoeellermye

Vyrde Lesar.

I morgen er forhåpentlig den gamle oppe og går igjen, nytt firewirekort er installert, flere USBer og en ekstra disk er på beddingen.

Ørnen blandt partier, Arbeiderpartiet, skal nå, isammen med SV, straffe de konserner som legger ned bedrifter som går med overskudd. Her skal man legge opp til en ny lov som vil gjøre det ulønnsomt å legge ned bedrifter som Union i Skien. Legges de allikevel ned. skal kapitalistsvinlakeiene få svi skikkelig på pungen !

Kanskje man skulle ta seg en tur til Halden for å spørre jentene på Kaken hva de synes. Det er nemmelig de som vil måtte betale boten, en bot gitt av de RødGrønne, fordi industrien ser framover, planlegger og styrer sin produksjon. Da svekkes også de gjenværende fabrikker, og de står svakere i den globale konkurransen.

Men det lukter utedo og margarin (kartellvirksomhet) når Norske Skog ikke vil selge fabrikken, de er da ikke like domme som TINE.

Hvordan dette kan gå, ser vi i dag i bilindustrien, General Motors sliter med ekstravagante pensjoner innvilget i en helt annen tid og atmosfære, og i Frankrike, hvor industrien er veldig forsiktig med å ansette folk : de kan nesten ikke sies opp igjen. Frankrike er som kjent like nær stupet som GM. Katastrofen venter rundt hjørnet. De har glemt å tenke langsiktig.

Det er også viktig å merke seg Ørnepartiets motvilje mot den vanlige borger. De går ikke så langt som SV som vil slutte å måle kunnskapsnivået i skolen (men heller snakke om krigogfredogmediaogsånnt), men Ørnepartiet vil ikke at folket skal kjenne til RESULTATENE av de nasjonale prøvene. Det får da holde at de UPPERSTE av de UPPERSTE får se hvilken skole som er best ! Folket, nei de får holde seg til Idol og sånnt. De er også imot friskoler, for nå er jo Jens Stoltenberg ferdig med Montessorriskolen han gikk på som barn, og da så ...

Ellers så er Borg Bryggerier også i vinden. Gambrinius, borgøllets venner, oppfordrer oss til å borge. Kjøp lokalt øl !! og foreningens leder, fru Stray, får klappsalver fra de ansatte og fagforeningene på bruket. Jeg, som ikke er noen ølhund, synes egentlig ikke at Borgøllet er så veldig godt, men har fulgt fruens oppfordringer når vi har besøk fra andre deler av landet. Men folket er ikke SÅ interessert, de vil heller på Systembolaget å kjøpe Leffe og Rauchbier og Newcastle Brown og ... Når de vil ha tørstedrikke tar de gjerne en Grans : Bare ØL. 15 spenn for en halliter. Det er forøvrig den prisen småflaskene nærmet seg før "øl-krigen", men da hørte vi lite til Borg sine tillitsvalgte. 15 spenn pr flaske var visst helt ok det, det kunne KUNDEN bare betale. Iddioten !!

For oss som leser noe annet enn dagbladene Dagbladet og VG, ser litt undrende på AUF-leder Gry Larsens gjestebrev i Nationen. Hun tyter litt politikertyt, og forteller oss, til min store forundring, at hun fortsatt betaler skatt til sin gamle hjemstedskommune, Jevnaker.

Jenta bor i Oslo, bruker Oslo, jobber i Oslo og betaler skatt til Jevnaker. Er hun hevet over loven, eller har hun kun glemt å melde adresseendring ?

Roger Larsen

2 comments:

Anonymous said...

Har du et tall på hvor mange hundre tusener (om ikke millioner) av amerikanere som faktisk er avhengig av bilindustriens pensjoner?

Det ser stygt ut hvis denne næringen skulle gå fullstendig på trynet.

Roger Larsen said...

Jeg tror GM har 110 000

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls