Monday, July 11, 2005

Patetisk TULL.

Vyrde Lesar.

Østfold Marken er en dundrende suksess. Eller kanskje det er det motsatte. En total fiasko.

Jeg og mine to barn - guttaboys - tok oss en tur til byen på Lørdag. Vi hadde tenkt oss på jazzkafe både i Glenghagen og på Mockabocarocka i Gågata. Vi spaserte fra Kurland og ankom Tørje, svette og tørste. Det er ingen drikkefontene i Sarpsborg.

På Tørje stinka det varmt av fettkokte pottitter og fettkokt kukjøtt, og et jazzband bestående av byens eldre jazzister, prøvde å varme opp ett allerede varmt Tørj. Ingen gadd å følge med, ingen gadd å høre etter og ingen gadd å telle tilskuere, for det var ingen. Ingen tilhørere, ingen stoler, ingen bord, men noen merkelige beduintelt stod rundtomkring. Det sto Sarpsborg på det ene.

Teltene speilte seg i den nye Glassmastadonten. Ved Glassmastadonten hadde man pyntet vakkert med røde parasoller. Det stod McDonalds på de.

Vi gikk på Dass. Nei IKKE den som er pyntet med REKVALMEPLAKATER i estetikkens ånd !

Så gikk vi på Gleng. I den grønne hage hersket vårherres stillhet. Her var kun Vårherre.

Da gikk vi til Gågata.

Her var det jazz ved Narvesen. Fire eldre karer satt under solskyggen til Narvesen, de spilte på instrumenter. Her var det mange flere tilhørere enn på Tørje. EN !

Guttaboys spiste kjempegrill med Cola. På SARPSBORGMARKEN, KJEMPEGRILL MED KOLA !!

Her var ingen Sarpsborgmat, her var ingen Sarpsborgdrikke og om det var noe Sarpsborgmarken i Kulås eller på Borgarsyssel Museum, så fikk vi det ikke med oss.

Vi gikk hjem !! Vi så ikke Tøffetoget heller !

Er det ingen yngre jazzmusikere i Sarpsborg, eller ingen ungdom i det hele tatt ?
Har man ikke lest boka : Mat fra gamle Østfold ? AOF 1997 : ISBN-82-9942229-0-6.

Men det er som kjent ikke byen som er byen lenger. De som selger topper og topper og topper og sko og sko og sko og (... hvorfor kan ikke Mingen telle skobutikker i Glassmastadonten ?) har med politisk velsignelse flyttet byen inn under tak, inn i et shjåppingsenter, for det er dette som er målet : Sarpsborg skal innen 2016 ha : flest innbyggere pr kvadratmeter og det største shjåppingsenteret. Kanskje de kan holde oppe 17.mai også, tenk om 17.mai toget kunne gå gjennom schjåppingkatedralen !!!!!!!!!!!!

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls