Thursday, July 07, 2005

Vi - oss.

Vyrde Lesar.

Det er nå slått fast at Østfold får minst veipenger i Norge. Trekker vi ifra de pengene som går til uunnværlige FELLESVEIER (E6 - E18), sitter vi med skjegget laaangt nede i postkassa. De Østfoldske østfoldveiene er nå så dårlige, at det begynner å bli farlig å ferdes og ved. Når som helst kan kan (som jo er en dans) en bil (som jo er et verktøy) treffe et hull, få et dekke flerret og sveie av veien. Selv fikk jeg et dekk ødelagt i forrige uke, og en felg slått skjev i mai. Det er ikke alltid man KAN kjøre slalom mellom hullene i veien. Det er noe som heter motgående trafikk. Dette skjønner ikke Lederen. Se forøvrig nedenunder. ( ... nei, nei, nei Leder, se nedenunder betyr ikke at De skal titte Dem på tissetassen !!)

Dagens Leder i SA, mener at Fremskrittspartiet tar hårdt i ved valgkampens start, ved å personifisere ansvaret på Galskapens vei, E18. Frp legger ansvaret for Dødsveien E18 på samfeldselsminister Torild Skogheim. Galt eller rett !? At E18 er Galskapens vei, vet de som har kjørt den !! Så det er ihvertfall riktig!

En ting er sikkert, dødsveien gjennom Østfold hadde aldri blitt fornyet uten leserinnlegg i Sarpsborg Arbeiderblad (avisen selv er jo blitt en sportsblekke med husannonnser) som kallte veien med rett navn : Dødsvei, drapsvei, veimord var ord som ble brukt. Og det var først når veidrapene ble for mange, at man prioriterte opp E6.

I motsetning til de berømte veier i de berømte distriktene, skal vi selvsagt (Østfoldingene - drittsekkene med foredlet eksportindustri) betale gildet sjøl. Da er det noe annet med de som befolket "kulturlandskapet" ! De får veiene gratis de, og gratis seterveier og gratis skogsveier og gratis ... er man arbeiderpartirepresentant, i Sarpsborg, så får man jommen privatveien måket også !

Det som videre forundrer i Dagens Leder i SA, er det gammeldagse synet på politikk. Det ser ut til at Lederen (hvem nå det er) tror at Geld Liv Vallas politiske verden (Vi Marxixtene = de snille. De Kapitalistene = de slemme) er virklighet utenfor Folkets Hus, utenfor hennes redaksjoner og utenfor hennes klakkørpartier. Slik er det selvsagt ikke.

I et politikkheterogent Norge, er det selvsagt enkeltsakene som dominerer, Garbage Can teorien, som politikerne prøver å styre, er det som teller.

SETT DAGSORDEN !
SETT DAGSORDEN !
SETT DAGSORDEN !

Og det er dette Fremskrittspartiet prøver på.

Lederens spørsmål om fordeling av ressursser,( vet hun ikke at oljeprisen vaker mellom 60 og 65 dollar fatet for tiden, og at man spår 80 til 100 dollar) er nesten infantile. Og det er jo ikke akkurat fredelig i de oljeproduserende land for tiden.

Mangel på arbeidskraft ? Har hun ikke hørt om Polen ?

Er man interessert i hallelujalandene til Gerd Liv og Lederen bør man denne uke lese :

Gregor Dallas : POISONED PEACE. 1945 - the war that never ended.
Robert Harvey : COMRADES. The rise and fall of world communism.

Men i SA er det vel kun kjell Erikkson som leser bøker, de andre er vel opptatt av produktplassering (leilighetene på Eidet) og FOPPALL !

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls