Saturday, July 09, 2005

Yngve Helvete Dæven Hågensen og hans venner.

Vyrde Lesar.

LO-Yngvesen har uttalt seg i blá. Til VG sier han at han synes korrupsjon er OK. Tror jeg.

Yngve Helvete Dæven Hågensen om det. Han sitter som kjøpt og betalt medlem i styret i Kværner/Aker Maritim. Da bør han være et profesjonellt styremedlem. Kan han ikke lese juridiske dokumenter, bør han få hjelp til det. Røkke, eieren av det firma Yngve Helvete Dæven Hågensen er styremedlem i, er dømt for korrupsjon og bestikkelser av svenske myndigheter.

Da er det rart at vår LOkale nyhetsblekke SA mener om Helvete Hågensen : "Det er også prisverdig med klar tale. Men akkurat i dette tilfelle burde han nok ha brukt andre ord i sitt forsvar av vennen Kjell Inge Røkke." Burde han ikke sagt noe helt annet, burde han ikke tatt avstand fra korrupsjon og bestikkelser ?

Men man kan kanskje ikke regne med annet fra en avis som sensurerer leserinnlegg og annonser ? En avis med GerdLiv Valla som sjef, bør vel også være forsiktig med kritikk av gamle bautaer ? Men det er mulig, at både Faen Hågensen og Lederen i Sarpsborg Arbeiderblad begge ville hatt utbytte av Lo-jurist Gro Granden (eller Hansen som hun het når jeg delte studiested med henne) sine bøker om styrearbeid.

Konsern. Tillitsvalgt og styremedlem.
Styrearbeid. Håndbok for ansatte.

De er begge utgitt på Gyldendal.

For de historisk interesserte kan jeg i dag anbefale to bøker om ukjente sider ved annen verdenskrig :

Roger Cohens : Soldiers and Slaves, som handler om mange amerikanske krigsfanger, tatt til fange under Ardenneroffensiven, og som Nazistene oppfattet som jødiske.

David P. Colley : Blood for Dignity: The Story of the First Integrated Combat Unit in the U.S. Army.

Man lærer så lenge man lever.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls