Friday, July 08, 2005

Mot Senterpartiet - FOR AFRIKA !

Vyrde Lesar.

Som trollet, sprekker Senterpartiets argumenter om kortreist mat.

"Framtida i henda våre" kritiserer Senterpartiet og Norsk bonde- og småbrukarlag for å bruke miljøargumentet for å sikre norske bønders interesser, uten å ha et godt nok tallgrunnlag. For eksempel kjøtt fra u-landet Namibia blir hindret av dette. Hvor langt fôret til norsk storfe har reist, er for eksempel ikke med i norske bønders regnestykke.

- Å unngå forurensende transport er åpenbart ikke motivet til disse folkene, skriver Framtida i henda våre. Men det kommer da ikke som noen overraskelse ?


Sps Inger Enger har lenge tøte øra våre fulle av tyt om kortreist mat, men det hun egentlig vil ha er stengte grenser og et fattig Afrika. Afrika er både på kort og lang sikt en konkurrent til det gammeldagse norske landbruket og en trussel mot de ENORME ressurssene samfunnet bruker på bortskjemte, beskyttede og naive norske bønder. De fleste har lyttet til sine ledere og gått baklengs inn i framtiden. Det gammeldagse norske landbruket er ferdig, tytet om kulturlandskap og småskala hører hjemme i en annen tid og spør meg om hva som er viktigst av sunne skoler, sykehjemsplasser, veier der folk bor eller et pyntelandbruk, ja da vet jeg svaret.

Vi kaster et tyvetalls milliarder i dass årlig, det bør vi slutte med ! Pengene bør brukes på barn, eldre og infrastruktur.

Roger Larsen

2 comments:

Anonymous said...

Nå vil jo SP også kjøpte tilbake Statoil aksjene!

Roger Larsen said...

og Telenoraksjene og Hydro og ..

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls