Wednesday, June 15, 2005

En rett venstre, fra venstre og med den brune hanske.

Vyrde Lesar.

Europa har fått seg en på tryne, eller så har vi Europeere fått en pustepause.

Den gamle kull og stålunionen som skulle forhindre nye krigskatastrofer i Europa, har lykkes med sitt viktigste mål : deltagerlandene har unngått krigens redsler. Derfor ønsker Europas ledere å utvide, mot Øst og mot Asia. Men her har folket foreløpig satt sin fot ned, og som kjent, har man begge føttene solid plantet i bakken, ja da står man stille.

Europas nye grunnlov ble stemt ned, men siden få har lest den (mange har KJØPT den), skal vi la den ligge, og heller konsentrere oss om vårt (Europas) virkelige problem :bøndene.

EU sitt budsjett nærmer seg en billion - ett tusen milliarder kroner. Av disse går nå snart halvparten (ca 50%) til bondesubsidier, dvs : budsjettet er med på å opprettholde et gammeldags, tungdrevet landbruk over hele Europa.

Budsjettet er med på å undertrykke bønder i den tredje verden, de er fratatt markedet for sine produkter, og Afrika dør under byrden av feite, hvite og oversubsidierte bønder. Og våre politikere lar humla suse : Afrika vil ikke tilgi dem, fordi våre politikere vet hva de gjør !!

Over 30% av budsjettet går til utvikling av de fattige områdene i EU. Gjett hvem som får disse pengene da ! (Se de to forrige avsnitt !!).

Forsking får fattige 4%. Og det er her problemet ligger. Skal vi være med å gjøre verden bedre OG å tjene penger samtidig, så er det her det må satses :

På biotek. I dag er det forøvrig endelig gått hull på byllen : medisiner mot aids, leddgikt, angian, fedme, røyking, makula degenerering er på beddingen og mye er sjøsatt.

På sunne matvaner. Vekk med animalsk fett : H-melk, fete oster, salte pølser og inn med fisk, frukt og grønnsaker.

På energi. Atomenergi.

På ....

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls