Wednesday, June 01, 2005

Utbygginger

Vyrde Lesar.

På søttitallet solgte folket arvesølvet. Bokstavelig talt.

Da Hunt-brødrene ville spare i sølv, for å sikre seg mot fluktuasjoner i pengemarkedet, startet en enorm sølv-boble. Sølvprisene steg fra ca 50 øre pr gram til over 14 kroner pr gram iløpet av tiåret. så : BANG.

I dag selger folk et annet arvesølv. En grådigkapitalistisk higen etter tomter i Sarpsborg fører til at folk selger kjøkkenhager, eplehager og fotballøkker med dollartegn i øya. Grådighet er en av de sju dødssynder, og den som køddær med Guds befalinger, kommer selvsagt ikke til Himmelen.

På Greåker holder en slik utbygger til. Man skulle bygge tre margarinkasseblokker ved siden av Nye Tindlundvei 80, og vi ble utsatt for trusler om rettssak hvis vi ikke skrev under papirene (de skal ha 16 parkeringsplasser i tillegg til tre blokker på ei knøttetomt). Vi ville stilles ansvarlig for forsinkelsene og .. ja hva vet jeg ? Min mor følte dette presset som ubehagelig og hun skrev under.

Da viste det seg at kommunen ikke ville gi tillatelse til en slik ekstremfortetting, helt uten omsyn til naboer og de barna som eventuellt ville komme til å bo der. Utbyggeren sa til oss at han regnet med at det ville bli eldre som flyttet inn (muligens med rullator i annen etasje, uten heis ?), men sa noe helt annet til Sarpsborg Arbeiderblad. Hva kaller man slikt ? Løgn ?

Min mor regnet med at det ville komme en ny søknad, så hun overførte huset til meg, forskudd på arv. Det kom en ny søknad om fradeling og vi sa som det var : "Vi legger oss ikke opp i hvem fru Kristiansen selger sin eiendom til." Vi holder oss nemlig vekk fra eiendommer, Stabbur, biffer , biler og båter som ikke er våre. Sykler derimot, som ligger slengt både her og der, tar vi vare på, og om ingen melder sin interesse etter en stund, havner de på Resirkuleringa på Hevingen.

Det varte og det rakk, og vi lurte jo på hva som ville skje framover, men da vi prøvde å ta kontakt med Fru Kristiansens mann, bare skrek han at undertegnede trengte mosjon. Og plutselig ringer Normann Andersen, selger i Systemhus, opp undertegnede og skjeller meg huden full : jeg er en idiot, jeg er en kverulant og han hadde aldri truet oss med rettssak. Det hadde han bare sagt fordi han ville forsikre oss om at rettssak, nei det var noe de ikke drev med. Det rare var at han snakket om kommunen også på det første møtet. Kommunen var visst en gjeng idioter, som man bare kunne gå til rettssak mot. Eller var det det motsatte, Systemhus drev jo ikke med retssakstrusler, men komunnen var jo ikke på dette møtet ... hmmm ...

Videre telefonsjikane vil bli anmeldt, og det er trist at folk blir gale når de lukter penger ! Det lukter forøvrig fra rør (kloakk) som går under Systemhus sitt planlagte blokkogparkeringsanlegg. Vi tror at den gamle fyllinga oppe i skauen begynner å røre på seg, her er det søppel fra 40, 50 og 60tallet. Fra gartnerier og fra private. Om det ikke er den gamle fyllinga som rør på seg, så tror vi at lukten kan skyldes miljøkriminalitet : noen har tømt gamle kjemikalier i kloakken !!!! Men i disse legionellatider vil sikkert kommunen nøye sjekke om tomten er forgiftet, før man eventuellt begynner å rote i jorda der ?

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls