Thursday, June 09, 2005

Langemyr

Vyrde Lesar.

Etter et folkelig opprør mot ekstremfortetting, betongifisering og nedasfaltering av biotopen Langemyr, ser det ut til at tilogmed politikerne har sett at folket (valgkveget) muligens har noe å fare med.

Folkets bekymring for turskogen, skoleskogen, kåbbåiskogen, rugdeskogen, rådyrskogen, hareskogen, ormeskogen, pensjonistskogen, skumleskogen, solskogen, skjæreskogen, multeskogen, myrskogen, torvskogen, blåbærskogen, ugleskogen, bunkersskogen, grevlingskogen, kråkeskogen, fjellskogen, furuskogen, barneskogen, stenhoggerskogen, stilleskogen, trosteskogen, froskeskogen ... den siste rest av den levende nærskogen i de sentrale delene av Tune kommune, skal få leve litt til. Mot politikernes og administrasjonens vilje.

Denne Tuneskogen skulle alså ofres for Sarpsborg kommune, vi som hadde trebru på Greåker, et velfungerende rådhus (nedbetalt og gjeldfritt), et yrende handelsliv i Greåker sentrum og var glade og fornøyde Tune-borgere, vi kunne bare ha det så godt vi. Vi kunne jo kjøre inn til sentrum, betale parkeringsskatt og gå i Kullås om vi ville ha skog. Kulås, en patetisk park ! Men her rydder jo kommunen innimellom, det STOOOOORE fine rådhuset ligger jo rett ved siden av.

Nå har vi fått et nytt STOOOOOORT (nesten like stort som i Fredrikstad) og dyrt rådhus i sentrum, barna våres skal presses ut i trafikken på riksvei 109 da Rolvsøybrua skal rives, vi har fått et stort varehus på Sandtørje, og Tørje sjøl, nei det er snart så innesperret at man får pustebesvær av å gå der. Den nye delen av handlemaskinen er vel innrettet på å tyne siste rest av liv ut av gågata. Men det velger jo Sarpingene sjøl. Vi, TUNINGER, vi ha tilbake Tune kommune vi.

Vi er lei av ekstremfortettingen som Sarpsborg kommune med Vartinger i spissen trøkker ned over huene våre, vi er lei av å bli sett på som en rundkjøring inn til varehuset i sentrum, vi vil klare oss sjæl.

Ta virkeligheten tilbake, Tune ut av Sarpsborg. ?

Ja, når mikrokommuner i distriktene skal slippe sammenslåing fordi de ikke har lyst (les : får mindre overføringer), hvorfor skal vi presses inn i en storkommune MOT våre ønsker da ? Er våre meninger mindre verdt enn andres, bare fordi vi bor på det sentrale Østland ?

Roger Larsen.

1 comments:

Tunefluas Venner said...

«Folkets bekymring for turskogen, skoleskogen, kåbbåiskogen, rugdeskogen, rådyrskogen, hareskogen, ormeskogen, pensjonistskogen, skumleskogen, solskogen, skjæreskogen, multeskogen, myrskogen, torvskogen, blåbærskogen, ugleskogen, bunkersskogen, grevlingskogen, kråkeskogen, fjellskogen, furuskogen, barneskogen, stenhoggerskogen, stilleskogen, trosteskogen, froskeskogen ... den siste rest av den levende nærskogen i de sentrale delene av Tune kommune, skal få leve litt til. Mot politikernes og administrasjonens vilje.»

Alt det, og ikke minst: Tuneflueskogen! :-)

Tunefluas Venner

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls