Sunday, June 12, 2005

Gjeldslette og pottitter

Vyrde Lesar.

Like overraskende som den plutselige forvitringen av Jernteppet. en grusom kommunistgrense som delte Europa i to, like overraskende er G8 sin beslutning om å ettergi deler av Afrikas og Sør-Amerikas gjeld. Politikene fra de 8 store, har fattet et historisk vedtak, som muligens vil bety like mye for verden, som fallet av Jernteppet. Det er USA som har presset sine samarbeidspartnere i G8 til å ettergi gjelden totalt,

Benin, Bolivia, Burkina Faso, Ethiopia, Ghana, Guyana, Honduras, Madagascar, Mali, Mauritania, Mozambique, Nicaragua, Niger, Rwanda, Senegal, Tanzania, Uganda og Zambia skal få slettet hele eller deler av gjelden, men de må redusere korrupsjonen og pengene som skulle gå til nedbetaling av gjeld, skal brukes til utdannelse, helsevesen og å skaffe de aller fattigste mat og mulighet til å klare seg selv. Man gir, men ikke betingelsesløst. Et godt prinsipp som den norske regjering også burde følge.

England vil følge opp med å fjerne toll og landbrukssubsidier i den "rike" verden, en ordning som belaster Europas budsjetter og som hindrer landene i sør tilgang til de rike lands markeder, samtidig vil de ha en dobling av bistanden til de fattigste landa.

Landbrukssubsidiene i EU (Europa) tar nå så mye av Europas ressursser, at de er en trussel mot velferdssamfunnet, en trussel mot moderniseringen av den europeiske industri og en trussel mot demokratiet. Subsidiene er uetiske, umoralske og en skam for de land som tviholder på dem.

I Norge bruker vi store deler av oljeformuen på å opprettholde et gammeldags småskalalandbruk, mens vi burde bruke penger på utdanning, forsking og en mer rettferdig verden, ved å hjelpe de fattigste til å klare seg selv ... men norske politikere prioriterer annerledes, de prioriterer med lukkede øyne for verdens tragedier ..

Man skal ikke tåle så inderlig vel.
den urett som IKKE rammer en selv ....

Med en rødgrønn regjering vil den uetiske, umoralske og forkastelige landbrukspolitikken bestå, forsterkes og sementeres.

Hva skal du stemme .................

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls