Saturday, June 11, 2005

Hjemmehjelp og Langemyr - sett fra folkets side.

Vyrde Lesar.

En av distriktets sports og reklameblekker, ArbeiderPartiavisen SA, er bekymret for to ting. Hjemmehjelpen og Langemyr.

Det er for lite privat hjemmehjelp blandt de uvitende, eller for å se på det fra en litt annen vinkel, kommunens hjemmehjelpsystem er i ferd med å svikte, falle sammen, bli en vits (bli ??).
Det er sikkert at de organiserte bedriftene som tilbyr hjemme rengjøring eksisterer, men det gjør også den private hjemmehjelpen. Tusenvis av pårørende tar daglig et tak eller to for sine skrantende slektninger (eller for sine naboer), ja noen blir tilogmed betalt, akkurat som enkelte (rettmessig) blir i Tor Minges frivillighetssentral. En hundrelapp i timen eller litt mer.

At det blir billigere for den enkelte, for kommunen og staten er udiskutabelt, og der er SA og jeg enige. Privat hjemmehjelp vil gi mer hjemmehjelp pr. krone. Man bør tilogmed stille spørsmålet om hjemmehjelp er kommuners arbeidsområde. Administrasjon av sykehjelp : Et rungende JA, men er vask av gulv en kommunal oppgave ? Og hvorfor går ikke hjelp av sykepleier inn under frikortordningen ? Om man får stellt et sår av en sykepleier på et legekontor eller i heimen : Det må da være et fett !

Om man slappet litt på det formelle kravet til papirer, skatt og avgifter, ville den hjemmehjelp, vi utenfor SAbygget, ser, fort bli en sommereng av farger. Og ikke forbli i den dunkle sfære av gråtoner hvor den idag befinner seg.

Man kunne la de ufaglærte hjemmehjelper ta del i et system, lignende den utrolig lukrative ordingen de profesjonelle gråtedamene har. Ja å synge eller spille i en begravelse er skattefritt og utrolig lukrativt. Fra et par tusenlapper pr. begravelse opp til fem ... så dette er et marked det er vanskelig å komme inn på. Her er nesten monopol, avtalte priser og "min tur nå". Rart at ingen journalister har tatt en titt på dette, det kan jo gjøres pr. telefon !

Hvorfor felegnikk og bassang er viktigere enn gulvvask, det er et spørsmål man bør stille politikerne. Hva vi trenger mest, gulvvask mens vi lever eller felegnikk til begravelsen, ja det er et annet spørsmål. Begravelser skal jo, PK, snart være dissæinet.

Videre er Sport og reklameblekka SA opptatt av at Langemyr igjen har blitt en stjerne på den politiske himmel. Rådmannen ville gjøre det værst tenklig ut av det politiske vedtak som kom ut av det folkelige opprør rundt raseringen av Langemyrbiotopen, og (barskt) ville han rasere. Han hadde ikke tatt signalene, han hadde ikke sett eggkartongen for å si det på Fredrikstadsk. Og nå er SA bekymret over ressurssbruken.

Det sier alså en avis som oversvømmer sine abbonnenter med revalmevedlegg og som har flere typografer enn journalister. Skal man snakke om ressurssbruk så bør man jommen gjøre rent i eget hus også. Ikke nok med rekvalmevedlegg, hundrevis av sider hver uke er ren rekvalmesøppel, revalme for dyre boliger, vi får høyest pris - lyder rekvalmen, SA, som selvsagt ikke vil fornærme sine annonnsører, stiller selvsagt ikke det logiske oppfølgerspørsmålet : Så det er hos dere kjøperne må betale mest da. For forbrukeren, nei hun er fraværende i SA sine spalter.

Vet dere forøvrig at SA tar inn følgende annonnse :
"Topp spåerske, spår din fremtid. Kun 29.95 pr. minutt",
men ikke denne (som var en kommentar til boligskattdebatten i SA)
"Til Salgs : Billige egg. Bill mrk. Boligskatt."

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls