Saturday, June 04, 2005

Teknologi og Televerket.

Vyrde Lesar.

Telenor og Senterpartiet ligner på hverandre. De er begge redd for framskrittet og framtiden, og bruker lover og regler til å ta rotta på konkurrentene.

Telenor har lenge vært Norges største teknologibrems, men nå er teknologibremsens skjebne uviss. Et paradigmeskifte er underveis innen tele og data, og navnet er TCP/IP.

Daglig dukker det opp firmaer som leverer telefoni og datatjenester billigere enn Telenor, og når Storting og Regjering fratar Telenor den urettferdige styringen de har med våre "telefonlinjer" (ja de er betalt av oss brukerne mange ganger allerede), da vil konkurransen bli heftigere, prisene vil synke, produktene vil bli flere og alle vil tjene på det, unntatt Telenor.

Men Telenor bruker jo fortjenesten de suger ut av telefonlinjene på oppkjøp av Mobiltelefonselskaper i PAKISTAN, ikke på utvikling av teletjenester i Norge, hvorfor skal de da beskyttes ?

Sandefjordfirmaet Phonzo har lansert mobil ip-telefoni (fastlinje ip-telefon er jo ikke teleteknologiens spydspiss lenger), og selvom Post- og teletilsynet prøver (selvsagt med Telenor sin stilletiende, men flirende tilstedeværelse) å legge kjelker i veien for slike nyetableringer (nødnummerproblematikken), så bruker Phonzo den spesielle nummerserien PT har avsatt til "ip-basert telefoni og telefax", den såkallte nomadiske nummerserie. Det er alså en serie som skal være stedsuavhengig.

Stå på guttær og jenter !!

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls