Tuesday, June 21, 2005

Stortingspolitikere liker ikke sentrale strøk.

Vyrde Lesar.

Sarpsborg kommune vil ikke spare penger på konkurranseutsetting av tjenester, men de klager.
Sarpsborg kommune vil ikke spare penger på pensjonsforsikringen, men de klager.
Sarpsborg kommune vil ikke selge aksjene de eier, men de klager.
Sarpsborg kommune vil ikke drive lobbyvirksomhet på Tinget, men de klager.
Sarpsborg kommune vil ikke se at at inntektsfordelingsnøkkelen (overføring av statlige midler til kommunene) systematisk og villet favoriserer små kommuner i distriktene (det er derfor de sier nei til sammenslåing), og like systematisk overser de sentrale strøk. Gammel Arbeiderpartipolitikk dette her, utformet i samarbeid med Bondepartiet (eller Senterpartiet som de kaller seg nå).

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har ALDRI gitt noe til sentrale strøk, for der bor det bare tullinger, ihvertfall folk som driver med eksport av foredlede produkter. Så gjett hvor de ca 5 milliardene som det RødGrønne alternativ lover i økte bevillinger, havner hen !

Svaret er enkelt : De havner der de 20milliardene som tilføres primærnæringen årlig (+20 milliarder i tollmurer og dyrere varer for småbarnforeldre og eldre) allerede havner. I de berømte Distriktene.

Ja de RødGrønne skal visst bruke 5 milliarder på skolemat også, da folk visstnok ikke er istand til å smøre matpakke til barna sine. Man er jo så trøtt om morran, etter å ha fulgt med på IDDIOTBOXEN til langt på natt, IDDOL og BIG BRÅTTER og sånne viktige ting. Kanskje de heller skulle bruke noen kroner på det gamle gode faget : SKOLEKJØKKEN !

Vil du ha fortidens løsninger, 50åras svar på en nedkjørt krigsøkonomi, subsidier og overføringer til de som ikke gidder å forberede seg på konkurransen : stem på de RødGrønne og vask flasker.

Vil du ha en moderne industri som kan konkurrere på verdensmarkedet "Aged in the Caves of Norway", "Salmon, from the Artic North", "On Norwegian ships, across the Equator", Borregaard, Hafsil, Hydro, Aker ....

Vil du ha en skole som legger opp til produksjoen av vitevarer eller hvitevarer ?

Hva bør du stemme da ?

Roger Larsen

2 comments:

Anonymous said...

Man bør stemme borgelig.. ikke fordi AP er så ille i seg selv. Men fordi SV er noen tullinger, og SP er noen grådige idioter.

Men borgelig er ikke bare bare det heller.

Høyre har vist seg å være traust og gubbete. De vil gjøre det slik at hvitevare eierne tjener mest mulig. Men de er også, som AP, fanget i den gamle verden. Som du sier, vitevarer.

KrF er et nisjeparti som representerer holdningene til 5% av landet, men som presser det på alle sammen. Deres fokus er ikke i den økonomiske verden i det hele tatt, så sant de ikke tror at moralismen deres er en eksportvare.

FrP er for populistisk, de har noen gode saker, men ikke gode strategier. Jeg tror heller ikke de forstår verdien av FoU og utdannelse. Igjen feil fokus.


Hva sitter vi igjen med? Venstre.

Venstre omtaler nyetablering, FoU og nyttig utdannelse (økonomi og realfagsutdannelse, ikke Master i "japansk kultur i forandring") på et annet nivå enn de andre partiene. Mange bruker det som svadaord, men Venstre ser ut til å ta det et steg lenger.

Venstre vil rydde opp i trygde- og sosialkontoret med borgerlønn. (Denne borgerlønnen må ikke blandes med denne SV foreslo for noen år tilbake.)

Venstre har sosialt ansvar, og tar ansvar for miljøet, men samtidig ønsker en konkuransedyktig økonomi. Det beste av alle verdener.

For godt til å være sant? Hva om jeg sier at verken høyre eller venstre siden passer den nye verden? Kanskje framtiden finnes i sentrum (-SP)?

Faktisk i USA så tror man at politikken er på full fart mot sentrum innen 4-8 år. Hvorfor? Fordi man er dritt lei begge sider, samtidig som sentrum fremstår som de 'fornuftige' og 'sinndige' i en politisk kamp som har tatt helt av.

Roger Larsen said...

Ja, venstre er er viktig parti. Spesiellt i det kommende valget. Både politisk og taktisk kan det være riktig å stemme på Venstre. Men fikk jeg valget ; Kvitt deg med Venstre, så forsvinner Senterpartiet også !! Da, måtte jeg tenke pånytt.

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls