Thursday, June 16, 2005

Verden.

Vyrde Lesar.

Mens verden de siste årene har endret seg totalt, er det noe som ligger fast. Fagforeningers og AvgiftsPartiets (AP) krav om den totale menigsløshet. Man vil opprettholde arbeidsplasser, ikke fordi de er viktige og meningsfyllte i samfunnsøkonomisk perspektiv, men fordi de er arbeidsplasser. Man vil vaske flasker her i landet !

Kina tar over kles og skoproduksjonen (og nå har man fått mistanke om at Kina DUMPER sko på verdensmarkedet ! Then WHAT : vi har dumpet mat på verdensmarkedet i flere tiår. Det er da ikke noe nytt. Ehhhhh .. jo .... denne gangen rammer det oss : KINA MÅ STRAFFES), India er på vei inn i verdikjeden til IT-industrien, de tar over behandlingen av statlige og private skjemaer for hele verden. Selvangivelser, røntgenbilder og lignende som krever mye manuellt arbeid : avgårde til billiglandene.

Tannbehandling kan vi få billig i Øst-Europa, nyre og hofteoperasjoner er billig i India (reisa inkludert), og turisme, ja det er å reise til Syden eller Tivoli eller Paris det - for her i Norge er det jo så dyrt. Ihvertfall Lumumbaen og den dårligste sukra rødvina. Off we go.

Så vi skal alså bruke penger på flaskevask og landbruk her i landet for å forberede oss på en mer rettferdig verden. Ja det ER jo rettferdig at den tredje verden endelig drar seg selv opp av fattigdommen : Free Trade. Eller ihvertfall : mindre urettferdig handel !! Et gode for alle.

Win - Win. (og her snakker jeg ikke om Microsoft)

Derfor er det alarmerende at de norske utdanningsinstitusjonene stadig taper terreng i konkurransen med de beste utenlandske. Vi blir bedre, men mange norske politikere på den rød-grønne gren, ser desverre ikke ut til å se over horisonten, de ser inn i trestammen og de taler stammens språk. De vil ikke se at konkurransen framover vil bli ekstrem og at økonomi og realfag må prioriteres (brutalt) før dans, media og fredåkrigåsånn.

Den neste generasjon, de som nå fødes, vil bli mye eldre enn oss. De vil ha tilgang til medisiner og medisinske teknikker som gjør at de vil være friske og spreke til langt over 100. Aldringsprosessene vil kunne bremses, hjerter oppfriskes, kreft stoppes og de vil jo neppe røyke noen av de. De er neppe dumme ..

En drøm i dag - virkelighet i morgen. Men så var det det med utdannelse og fremtiden da : skal vi bruke penger på pyntesmåbruk (som produserer animalsk fett i slike mengder at denne giften dumpes på verdensmarkedet, og som produserer mye rødt og muligens kreftfremkallende kjøtt) og FLASKEVASKING.

Omstilling ! NÅ !

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls