Thursday, June 02, 2005

Teknologi

Vyrde Lesar.

Teknologien demokratiserer. Blogger og aviser elektronifiseres. Bilder og film kan snart lastes opp på nettet, as is, online. Radio, podkasting, vil eksplodere, akkurat som blogging, og det samme vil skje med TV, newscasting. Søkeorganismer som GOOGLE vil la oss lese, høre og se det vi vil, ikke det mediaindustrien vil. Vi kommer til å slippe Dagbladets (en døende avis) SEX, MORD, DRAP og småsnuskete horesider. Vi vil kunne sile vekk slik "journalistikk".

Vi vil kunne velge å lage våre egne nyhetslesere, startsiden , er et eksempel på en slik. Bilder, video, text og lyd vil vi kunne laste direkte opp på nettet gratis, KODAK har en slik tjeneste(gratis, de tar betalt for ekstratjenester, fremkallin og slikt), Radio lager vi med Audacity og våre videoer kan vi redigere med gratis programvare fra feks Microsoft (Movie Maker), blogger blogger vi med Blogger og snart kommer "THE NEW KILLER APP".

Konkurransen er enorm mellom de ymse aktørene på disse feltene. Det skjer noe, omtrent daglig. Det er bare i Norge at det er viktigere å ta vare på gammeldags industri enn å utvikle ny.
Gjengen på oversiden, kuene og deres eiere, har kostet oss 2oo-400 milliarder bare de siste ti åra ! Siden åljå kom i Nordsjøen, har bøndene egentlig tatt HELE GEVINSTEN. Og Valaskjold realskole har forfallt like lenge.

Vi mangler et medie til alt dette. I dag er PDAene for små, og TabletPCer for store og tunge og uhandterlige. But real soon now.

Følg med, se en mediarevolusjon skje foran øynene dine, se gamle medier, overfyllt opp av typografer, fagforeninger og tung administrasjon, dø. Husk Sovjet og kommunistblokkenes sammenbrudd, ingen trodde det skulle skje heller.

Vyrdsam helsing
Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls